DORPSRAAD
BRESKENS
Menu

Bankjes van Bresjes

Wist u dat er langs de kust en kriskras door Breskens 19 uniek bankjes staan? Deze bankjes zijn door een lokale scheepstimmerman vervaardigd uit originele meerpalen. De timmerman heeft ze vervolgens geschonken aan het dorp. Ieder bankje op een eigen plaats en met een eigen ontwerp en uitzicht.

Subtitle available, untertitel verfugbar

De Dorpsraad Breskens heeft een interactieve wandelroute langs de bankjes uitgedacht. Bij ieder bankje kunt u via een QR-code met uw gsm kijken en luisteren naar een origineel verhaal over de plaats waar het bankje staat of over cultuur van Breskens, verteld door een dorpsgenoot.
De route van 3 tot 6 km (men kan een lus overslaan) is bedoeld voor wandelaars en fietsers en is natuurlijk ook toegankelijk voor mensen met een rollator, scootmobiel of kinderwagen. Tijdens de wandeling kan men op de bankjes uitrusten, genieten van het uitzicht, picknicken of even een beetje zon meepakken. Dit unieke initiatief geeft een extra mogelijkheid om van ons dorp te genieten, het cultureel erfgoed blijft op deze manier bewaard en de route is vanzelfsprekend geheel Corona-proof.

Aan het project wordt vrijwillig meegewerkt door meer dan 25 lokale mensen. Het project wordt bekostigd door een aantal lokale ondernemers en organisaties, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, de gemeente Sluis en de Dorpsraad Breskens.