DORPSRAAD
BRESKENS
Menu

Groen licht voor Meerpalen-bankjes-route in Breskens

Breskens, januari 2021

Groen licht voor ‘Meerpalen-bankjes-route’ in Breskens

De Dorpsraad Breskens verrijkt de wandelroute langs de kust Breskens.

Langs een wandelroute bij de kust van Breskens, bevinden zich een 19-tal unieke zitbankjes, gemaakt van oude meerpalen. Deze banken zijn gemaakt door een lokale scheepstimmerman en geschonken aan het dorp. Ieder bankje op een eigen plaats en met een eigen ontwerp en uitzicht.

In een reeks van 19 korte clips zal telkens een bankje centraal staan, incl. een Bressiaander die middels een kort verhaal iets zal vertellen over de plaats waar dat bankje staat, het verleden ervan, het uitzicht of iets anders toepasselijks.

Dit initiatief geeft een extra mogelijkheid om op een andere manier van Breskens te genieten, het cultureel erfgoed blijft bewaard en het is volledig Corona-proof.

De route van 3 tot 5,9 km (men kan een lus overslaan) is bedoeld voor wandelaars en fietsers en ook toegankelijk voor mensen met een rollator, scootmobiel en kinderwagen.

Op de bankjes kan men uitrusten, genieten van het uitzicht, picknicken e.d.

Bij elk bankje krijgt men informatie over geschiedenis, cultuur, natuur of aard van de mensen van Breskens.

Aan het project wordt vrijwillig meegewerkt door meer dan 25 lokale mensen. Er wordt een professionele cineast en een websitebouwer ingehuurd.

Het project wordt bekostigde door een aantal lokale ondernemers en organisaties, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, de gemeente Sluis en de Dorpsraad Breskens.

Fotowedstrijd

Om aandacht aan het project te schenken organiseert de Dorpsraad Breskens een fotowedstrijd.

De meest originele foto’s van een ‘meerpalen-bankje’ zal beloond worden. De foto’s kunnen gestuurd worden naar info@dorpsraadbreskens.nl

De fotowedstrijd sluit eind maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *